Συμφωνία Ισραήλ, Ιορδανίας, Παλαιστινίων για το νερό

Στο έργο περιλαμβάνονται κατασκευή εγκαταστάσεων αφαλάτωσης στην Άκαμπα για την παροχή νέων πόρων πόσιμου ύδατος στην Ιορδανία και το Ισραήλ.

Συμφωνία Ισραήλ, Ιορδανίας, Παλαιστινίων για το νερό

Το Ισραήλ, η Ιορδανία και η Παλαιστινιακή Αρχή υπογράφουν τοπική συμφωνία αξιοποίησης υδάτινων πόρων που θα ανοίξει τον δρόμο για την κατασκευή ενός πολυσυζητημένου έργου προϋπολογισμού δισεκατομμυρίων.

Με το έργο αυτό, θα αντιμετωπιστεί στο μείζον πρόβλημα της πτώσης της στάθμης της Νεκράς Θάλασσας με την άντληση υδάτων από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Silvan Shalom, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι θα παραβρεθεί στην «ιστορική» τελετή υπογραφής της συμφωνίας, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Πηγές δήλωσαν στους Financial Times ότι ο υπουργός Υδάτινων Πόρων της Ιορδανίας Hazim El-Naser και της Παλαιστίνης Shaddad Attili θα συνυπογράψουν με τον κ. Shalom σύμφωνο κατανόησης για τα τριμερή κίνητρα που θα προωθηθούν στους ερχόμενους μήνες.

Στο έργο περιλαμβάνονται κατασκευή εγκαταστάσεων αφαλάτωσης στην Άκαμπα για την παροχή νέων πόρων πόσιμου ύδατος στην Ιορδανία και το Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ επίσης θα απελευθερώσει παροχή νερού από την Λίμνη Τιβεριάδας στην Ιορδανία και θα διαθέσει αφαλατισμένο νερό στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο