Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουρουγουάη: Νομιμοποιεί το ...εμπόριο μαριχουάνας

Το πρωτοποριακό νομοσχέδιο προβλέπει κρατική επόπτευση των καλλιεργειών, της διανομής και της κατανάλωσης μαριχουάνας, με στόχο να απελευθερώσει την όλη επιχείρηση από τις εγκληματικές οργανώσεις.

Ουρουγουάη: Νομιμοποιεί το ...εμπόριο μαριχουάνας

Η Γερουσία της Ουρουγουάης προβλέπεται να εγκρίνει νομοσχέδιο βάση του οποίου το μικρό νοτιοαμερικανικό έθνος θα γίνει το πρώτο στον κόσμο που θα επιτρέπει στους πολίτες να καλλιεργούν, να αγοράζουν και να καπνίζουν μαριχουάνα.

Το πρωτοποριακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ουρουγουάης, προβλέπει κρατική επόπτευση των καλλιεργειών, της διανομής και της κατανάλωσης μαριχουάνας, με στόχο να απελευθερώσει την όλη επιχείρηση από την μέγγενη των εγκληματικών οργανώσεων.

Θα επιτρέπεται στους χρήστες να αγοράζουν έως 40 γραμ. κάνναβη κάθε μήνα από φαρμακεία που εποπτεύει το κράτος εφόσον είναι άνω των 18 ετών, και να καταγράφονται στους κρατικούς καταλόγους ώστε να παρακολουθούνται οι μηνιαίες αγορές τους.

Επίσης θα μπορούν να καλλιεργούν εως 6 δενδρύλλια στο σπίτι τους καθώς και να ιδρύουν ομάδες 15-45 μελών που έχουν δικαίωμα καλλιέργειας 99 φυτών τον χρόνο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v