ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο κανόνας Volcker

Υπέρ της τελικής πρότασης για τον κανόνα Volcker ψήφισαν την Τρίτη πέντε ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Η πρόταση πέρασε ομόφωνα από την Fed και την FDIC. Πράσινο φως και από SEC, CFTC και την τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας.

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο κανόνας Volcker

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την Τρίτη τον κανόνα Volcker, o oποίος απαγορεύει στις τράπεζες τις συναλλαγές με ίδια κεφάλαια για λογαριασμό τους (proprietary trading).

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Fed και FDIC, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του κανονισμού, με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να ψηφίζει και υπέρ της επέκτασης της διορίας εφαρμογής του κανόνα από τις τράπεζες ως το 2015.

Η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα (CFTC) ήταν η τελευταία που έδωσε το "πράσινο φως" για την εφαρμογή του κανόνα. Οι τρεις Δημοκρατικοί αξιωματούχοι της Επιτροπής ψήφισαν υπέρ, ενώ ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος έδωσε αρνητική ψήφο.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και την τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας. 

Σημειώνεται πως ο κανόνας που πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Fed, Paul Volcker και έχει στόχο να αποτρέπει τις τράπεζες από το να εμπλέκονται σε επικίνδυνες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v