Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Σύντομα η συμφωνία με ΕΕ λέει ο αναπλ. πρωθυπουργός

To Kίεβο θα υπογράψει σύντομα την συμφωνία με την ΕΕ δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Μεγαλύτερη οικονομική στήριξη υπόσχονται οι Βρυξέλλες.

Ουκρανία: Σύντομα η συμφωνία με ΕΕ λέει ο αναπλ. πρωθυπουργός

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Serhiy Arbuzov δήλωσε την Πέμπτη πως το Κίεβο θα "υπογράψει σύντομα" την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά απέρριψε να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από συνομιλία με τον Stefan Fuele, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Θέματα Διεύρυνσης, ο κ. Arbuzov δήλωσε πως συζήτησαν ένα οδικό "χάρτη" για την εφαρμογή της συμφωνίας.

"Η Ουκρανία θα υπογράψει σύντομα την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά στρατηγική συμφέροντα" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Arbuzov.

O κ. Fuele ανέφερε από την πλευρά του πως η ΕΕ είναι πρόθυμη να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

"H EE δεσμεύτηκε να καλύψει με την οικονομική της στήριξη τις προσδοκίες των Ουκρανών εταίρων" δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο