Έρευνα στη Deutsche Bank για χειραγώγηση χρυσού

Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές ανέκριναν στελέχη και ερευνούν έγγραφα της Deutsche Bank στο πλαίσιο της έρευνας για χειραγώγηση των τιμών του χρυσού.

Έρευνα στη Deutsche Bank για χειραγώγηση χρυσού

Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών μπαίνει η Deutsche Bank καθώς ζητήθηκαν έγγραφα στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για ενδεχόμενη χειραγώγηση της τιμής του χρυσού και του ασημιού. Η έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας πραγματοποιείται ενώ σε διεθνές επίπεδο σφίγγει ο κλοιός μετά το σκάνδαλο χειραγώγησης στα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Η BaFin ανέκρινε στελέχη της Deutsche Bank σε αρκετές επιθεωρήσεις που έγιναν στα γραφεία του γερμανικού ομίλου, θέτοντας ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, «εξέλιξη που υποδεικνύει πόσο σοβαρά εξετάζουν οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές την αγορά πολύτιμων μετάλλων» όπως σχολιάζουν οι Financial Times.

Η Deutsche Bank είναι μία από τις πέντε τράπεζες που παίρνουν μέρος στον καθορισμό του σημείου αναφοράς για την τιμή του χρυσού στο Λονδίνο (London gold fix) που γίνεται δύο φορές την ημέρα. Το Λονδίνο είναι το παγκόσμιο για το trading χρυσού με ημερήσιο τζίρο 215 δισ. δολ. Το θέμα κατά συνέπεια εξετάζουν και οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v