Coeure: H EKT ίσως χρειάζεται νέα εργαλεία

Η ΕΚΤ ίσως αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απορρέουν από την χορήγηση φθηνής ρευστότητας, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας Benoit Coeure.

Coeure: H EKT ίσως χρειάζεται νέα εργαλεία

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσει νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απορρέουν από την ρευστότητα που έχει χορηγήσει στις τράπεζες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

Σε συνέδριο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Coeure ανέφερε πως ίσως χρειάζεται να εφαρμοστούν μακρο-προληπτικές πολιτικές για να αντισταθμιστεί μια "κακή απομόχλευση", καθώς οι τράπεζες της ευρωζώνης εγκαταλείπουν στοιχεία ενεργητικού που στηρίζουν την οικονομία της χώρας και κρατούν άλλα που δεν το κάνουν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Coeure προειδοποίησε πως ο κύκλος απομόχλευσης στην Ευρώπη έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, με τις χρηματοοικονομικές αγορές να περνάνε σε στοιχεία ενεργητικού που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

"Η ρευστότητα είναι απαραίτητη όσον αφορά την νομισματική πολιτική, αλλά την ίδια ώρα δημιουργεί κινδύνους, πυροδοτεί αυτή την αναζήτηση για αποδόσεις" πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v