Η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί, όμως είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια της επιτυχίας, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, δήλωσε στην Bundestag η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας μια ημέρα αφότου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, η Μέρκελ ζήτησε επίσης να υπάρξουν δεσμευτικές συμβάσεις οικονομικής μεταρρύθμισης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρώπης, λέγοντας πως τα θεμελιώδη ελαττώματα της νομισματικής ένωσης πρέπει να διευθετηθούν επειγόντως.
"Είναι ξεκάθαρο πως η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί. Όμως βλέπουμε τις πρώτες επιτυχίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να ξεπεραστεί μόνιμα", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ίδια σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι οι απαραίτητες αλλαγές στις ευρωπαϊκές δομές μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στην ευρωπαϊκή Συνθήκη.