Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούβα: Απελευθερώνει την αγορά αυτοκινήτων

Χωρίς την άδεια της κυβέρνησης θα μπορούν να αγοράζουν οι Κουβανοί οχήματα από το κράτος, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Κούβα: Απελευθερώνει την αγορά αυτοκινήτων

Οι Κουβανοί θα έχουν για πρώτη φορά μετά την επανάσταση του 1959 τη δυνατότητα να αγοράζουν νέα και μεταχειρισμένα οχήματα από το κράτος χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν την Πέμπτη επίσημα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με νόμο που πέρασε πριν από δύο χρόνια, οι Κουβανοί πολίτες μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μεταξύ τους, αλλά πρέπει να ζητήσουν άδεια από την κυβέρνηση για να αγοράσουν οχήματα από το κράτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εφημερίδα του Κουμουνιστικού Κόμματος, Granma, ανέφερε πως το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νέους κανονισμούς που "ακυρώνουν τους υφιστάμενους μηχανισμούς έγκρισης για την αγορά οχημάτων από το κράτος".

"Κατ’ επέκταση η λιανική πώληση νέων και μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, βαν, μικρών φορτηγών και λεωφορείων για τους Κουβανούς και ξένους κατοίκους έχει απελευθερωθεί" σημείωσε η Granma.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v