Moody's: Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της DB

Σε αρνητικό από σταθερό υποβάθμισε το outlook της αξιολόγησης της Deutsche Bank η Moody's, σημειώνοντας δυσκολίες στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Moodys: Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της DB

H Μοοdy's υποβάθμισε την Πέμπτη το outlook της αξιολόγησης της Deutsche Bank και ορισμένων θυγατρικών της σε αρνητικό από σταθερό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως η υποβάθμιση του outlook αντανακλά την εκτίμηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα στην ολοκλήρωση του τριετούς σχεδίου αναδιοργάνωσης (re-engineering) (2) και την μικρότερη ευελιξία που διαθέτει για την ικανοποίηση των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών.

Αναλυτικά, η Μoody’s σημειώνει πως η Deutsche Bank βρίσκεται στην μέση της εκτέλεσης ενός φιλόδοξου τριετούς σχεδίου αναδιοργάνωσης (re-engineering) με στόχο την εξυγίανση των ισολογισμών, την βελτίωση της κεφαλαιοποίησης, την αύξηση της κερδοφορίας, την εξισορρόπηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την εκτίμηση της Moody’s για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας τα επόμενα δύο χρόνια για την ολοκλήρωση του σχεδίου έγκαιρα και χωρίς να υπερβεί το προβλεπόμενο κόστος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v