Τιμ Χότζες: Το νέο αφεντικό της Deutsche Telekom

Οι στόχοι και οι προκλήσεις για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Τα δυνατά του σημεία και τα μειονεκτήματά του, η στενή σχέση με τον απερχόμενο Όμπερμαν και η αλλαγή του σκηνικού στο διεθνή κλάδο τηλεπικοινωνιών.

Τιμ Χότζες: Το νέο αφεντικό της Deutsche Telekom

Η αλλαγή του σκηνικού στον διεθνή κλάδο τηλεπικοινωνιών όπως και το νέο κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών που αναμένεται θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom που αναλαμβάνει καθήκοντα την Τετάρτη.

Ο 51χρονος Τιμ Χότζες, είναι στέλεχος του γερμανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών εδώ και χρόνια ενώ παράλληλα είναι στενός φίλος και συνεργάτης του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου Ρένε Όμπερμαν. «Το περιβάλλον του κάνει λόγο για έναν άνθρωπο ευθύ, παραδοσιακό και έντονο σε αντίθεση με τον κ. Όμπερμαν που είναι γνωστός για τη γοητεία του» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters. «Ο Χότζες δεν συνηθίζει να πιάνει κουβεντούλα με ομολόγους ή πολιτικούς» σχολιάζει τραπεζίτης που έχει συνεργαστεί μαζί του και συμπληρώνει: «Χειρίζεται αυτές τις σχέσεις με έναν ψυχρό και επαγγελματικό τρόπο. Δεν είναι ο τύπος που γίνεται φίλος με τους πολιτικούς, τους πλούσιους και την ελίτ του κόσμου».

Δεδομένης της μεγάλης προϋπηρεσίας του στην Deutsche Telekom, αλλά και της στενής του συνεργασίας με τον προκάτοχό του, οι περισσότεροι αναλυτές δεν προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στην στρατηγική του γερμανικού ομίλου. Μπορεί όμως, να αναγκαστεί από τις εξελίξεις.

Ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών ΑΤ&Τ φέρεται να φλερτάρει τη Vodafone. Εάν ευοδωθεί αυτή η συμφωνία, το τοπίο αλλάζει πλήρως και η Deutsche Telekom θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα νέο μεγάλο παίκτη. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις αναφορικά με τη θυγατρική της Deutsche Telekom στις ΗΠΑ, την T-Mobile US, η οποία φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εξαγοράς της Spirnt,κ η οποία στηρίζεται από την ιαπωνική Softbank.

Αρκετοί αναλυτές αποδίδουν στον Χότζες τα εύσημα για το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει  η T-Mobile US. «Ο Χότζες έχει δημιουργήσει ένα κουμπαρά στις ΗΠΑ που θα παράσχει ρευστότητα σε περίπτωση που χρειαστεί εάν συνεχιστεί η τάση ολοκλήρωσης» δηλώνει ο ίδιος τραπεζίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v