Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο κοντά στη χρήση εμπορικών drones οι ΗΠΑ

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέλεξαν έξι πεδία δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας των εμπορικών drones. Ως τον Φεβρουάριο του 2017 οι δοκιμές.

Πιο κοντά στη χρήση εμπορικών drones οι ΗΠΑ

Η προοπτική της εμπορικής χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, μετά την έγκριση έξι πεδίων δοκιμών από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η FAA ανέφερε πως τα πεδία θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της ασφάλειας των εμπορικών drones και επιλέχτηκαν με βάση γεωγραφικά και περιβαλλοντικά κριτήρια που θα βοηθήσουν στην συλλογή δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά το Κογκρέσο έθεσε ως στόχο η FAA να συγκροτήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τον έλεγχο και την έκδοση αδειών για τα drones ως το 2015.

Η FAA υπέθετε πως μέχρι τότε τα drones δεν θα χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι την ημερομηνία αυτή, αλλά νωρίτερα το 2015 ανέφερε πως η επιλογή των πεδίων δοκιμών είναι ένα σημαντικό βήμα για τον "οδικό χάρτη" που θα καταστήσει την τεχνολογία βιώσιμη και ασφαλή για εμπορικούς σκοπούς.

Βασικός στόχος της ρυθμιστικής αρχής είναι να καθοριστεί πως είναι δυνατός ο χειρισμός των drones χωρίς την πρόκληση κινδύνων για τους πολίτες.

Τα πεδία δοκιμών είναι τα εξής: Το πανεπιστήμιο της Αλάσκα, το οποίο θα εστιάσει στα κριτήρια ασφαλείας. Η Νεβάδα, η οποία επιλέχτηκε για "την γεωγραφική και κλιματική ποικιλομορφία". Το διεθνές αεροδρόμιο Griffiss στην Νέα Υόρκη. Η Βόρεια Ντακότα, η οποία επιλέχτηκε για το ηπειρωτικό κλίμα. Το πανεπιστήμιο Texas A & M και το Virginia Tech.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου του 2017, σημείωσε η FAA.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v