Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος προαναγγέλλει μεγάλη επένδυση

Απέφυγε να απαντήσει εάν το δάνειο θα προέρχεται από τη Ρωσία και περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα δοθούν στοιχεία με την επίτευξη της συμφωνίας.

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος προαναγγέλλει μεγάλη επένδυση

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε σήμερα ότι αναμένει εντός 15 ημερών την έγκριση μεγάλου δανείου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση προγράμματος, που θα βοηθήσει μέρος του κυπριακού λαού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μόλις πάρουμε το δάνειο θα αρχίσουν οι ενέργειες για να δώσουμε δουλειές στον κόσμο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος. Ερωτηθείς εάν η επένδυση θα αφορά τον τομέα της ενέργειας ο προκαθήμενος της Εκκλησίας απέφυγε να πει περισσότερα.

Επίσης απέφυγε να απαντήσει εάν το δάνειο θα προέρχεται από τη Ρωσία και περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα δοθούν στοιχεία με την επίτευξη της συμφωνίας.

"Μην βιάζεστε" ήταν η παραίνεση του Αρχιεπισκόπου προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της τηλεόρασης του ΡΙΚ, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου εξασφάλισε δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση συμφωνία που υπέγραψε πριν από έναν μήνα με πολυεθνικό ταμείο.

Η πρώτη δόση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί στις 17 Ιανουαρίου, ενώ το σύνολο του δανείου θα αποδεσμευθεί σταδιακά στους επόμενους πέντε μήνες.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το ΡΙΚ, θα χρηματοδοτήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και της βιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v