Ιρλανδία: Εντυπωσιακή επάνοδος στις αγορές

Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν εξαιρετικά ισχυρό, με τον συντελεστή κάλυψης να ξεπερνά το 4. Στη δευτερογενή αγορά, η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού τίτλου διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006, στο 3,26%.

Ιρλανδία: Εντυπωσιακή επάνοδος στις αγορές

H Ιρλανδία άντλησε 3,75 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,54% από την έκδοση νέου 10ετους ομολόγου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο οργανισμός διαχείρισης χρέους της χώρας (NTMA). 

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν εξαιρετικά ισχυρό, με τον συντελεστή κάλυψης να ξεπερνά το 4.

Επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων μειώνονται σταθερά από το 15% του 2011 και πλέον βρίσκονται σε επίπεδα κατώτερα από εκείνα της Ιταλίας και της Ισπανίας «που δεν έχουν βιώσει την ντροπή ενός κρατικού πακέτου στήριξης» σχολιάζει το πρακτορείο.

Η σημερινή δημοπρασία ήταν η πρώτη για το Δουβλίνο μετά τον Μάρτιο του 2013, όταν άντλησε 5 δισ. ευρώ από 10ετείς τίτλους στην πρώτη δοκιμή της επενδυτικής εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της χώρας.

Στη δευτερογενή αγορά, η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού τίτλου διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006, στο 3,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v