Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προβλήματα στην προμήθεια αερίου λόγω ψύχους

Έως και 20 φορές υψηλότερα αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι Αμερικάνοι στα βορειοανατολικά της χώρας για την προμήθεια φυσικού αερίου, αφού οι πολικές θερμοκρασίες ανέδειξαν τις ελλείψεις στα συστήματα αγωγών.

ΗΠΑ: Προβλήματα στην προμήθεια αερίου λόγω ψύχους

Το πολικό ψύχος που επικρατεί στις ΗΠΑ αποκάλυψε κρίσιμες αδυναμίες στο σύστημα φυσικού αερίου στις βορειοανατολικές πολιτείες, με ορισμένες πολιτείες να αναγκάζονται να πληρώσουν τεράστια ποσά για την προμήθεια αερίου, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται παραπλεύρως των μεγαλύτερων κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας, η βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ «είδε» τη Δευτέρα αυξήσεις στις τιμές προμήθειας του φυσικού αερίου που άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, καθώς η εκτίναξη της ζήτησης από μονάδες παραγωγής ενέργειας αλλά και ιδιοκτήτες κατοικιών, έφερε στα όριά του τις αντοχές του συστήματος.

Η αύξηση στις τιμές ανάγκασε τους αγοραστές της αγοράς spot στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία να πληρώσουν έως και 20 φορές περισσότερα για το φυσικό τους αέριο, σε σχέση με το Τέξας ή την Λουϊζιάνα, που διέθεταν επαρκείς ποσότητες αερίου στα συστήματά τους.

Οι διακυμάνσεις αυτές δείχνουν ουσιαστικά πως παρά την εκρηκτική ανάπτυξη του τομέα της εξόρυξης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, ωστόσο η έλλειψη συστημάτων αγωγών καθιστά ορισμένες περιοχές ευάλωτες σε ελλείψεις, κατάσταση που δεν αποκλείεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο