Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Οι εκατομμυριούχοι ποντάρουν στην Ευρώπη

Οι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι είναι πιθανότερο να επενδύσουν στην Ευρώπη φέτος παρά σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη, σύμφωνα με το Spectrem Group.

ΗΠΑ: Οι εκατομμυριούχοι ποντάρουν στην Ευρώπη

Είτε θα αποζημιωθούν για την επιλογή τους είτε όχι, οι πολύ πλούσιοι κάτοικοι των ΗΠΑ είναι πιθανότερο να επενδύσουν στην Ευρώπη φέτος παρά σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη, σύμφωνα με πολύ πρόσφατη έρευνα του Spectrem Group.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν επενδυτές με 1 εκατ. δολ. τουλάχιστον σε επενδύσιμα ενεργητικά, προκύπτει ότι γενικώς οι εκατομμυριούχοι είναι επιφυλακτικοί στις επενδύσεις στο εξωτερικό, καθώς το 58% δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόθεση να επενδύσουν εκτός των ΗΠΑ φέτος.

Εξ όσων όμως σκοπεύουν να κατευθυνθούν εκτός αμερικανικής αγοράς, το μεγαλύτερο ποσοστό ποντάρει σε ανάκαμψη στην Ευρώπη και αποφεύγει τις αναδυόμενες αγορές: Το 20% σκοπεύουν να επενδύσουν στην Ευρώπη το 2014.

Ακολουθεί η Κίνα με 16%, η Βραζιλία με 12%, ο Καναδάς με 11%, Ιαπωνία και Αυστραλία με 8%, Ινδία και Βρετανία με 7% και Ρωσία με 3%.

Οι εκατομμυριούχοι είναι επιφυλακτικοί και για την αμερικανική αγορά. Το 55% θα προτιμήσουν ρευστοποιήσιμα επενδυτικά εργαλεία, ενώ το 52% τις μετοχές και ακολουθούν κεφάλαια της αγοράς χρήματος και η αγορά ομολόγων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v