Deutsche Bank: Απολύει «πολλούς» trader συναλλάγματος

Trader που συνδέονται με το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος απολύει η Deutsche Bank σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Deutsche Bank: Απολύει «πολλούς» trader συναλλάγματος

Σε απολύσεις πολλών trader της αγοράς συναλλάγματος προχώρησε η Deutsche Bank στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγει καθώς εντείνονται τα σενάρια για νέο τραπεζικό σκάνδαλο χειραγώγησης.

Η είδηση αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Reuters του οποίου πηγή αναφέρει πως «πολλοί trader στη Νέα Υόρκη, πιθανώς όμως και αλλού στην αμερικανική ήπειρο» επηρεάζονται από την έρευνα των διεθνών ρυθμιστικών αρχών για χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αναφέρει ότι ένα παύτηκε από τα καθήκοντά του ένας trader στη Νέα Υόρκη ο οποίος έκανε διαπραγματεύσεις πέσο Αργεντινής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, βρέθηκαν email που οδήγησαν στην υπόνοια ότι ενδεχομένως να υπήρξε χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

«Οι ρυθμιστικές αρχές που ερευνούν το trading στην αγορά συναλλάγματος, ζήτησαν πληροφορίες από την Deutsche Bank. Η τράπεζα συνεργάζεται μαζί τους» αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v