F1: Τέλη Απριλίου η δίκη B. Ecclestone στην Γερμανία

Ο κ. Ecclestone κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 45 εκατ. δολάρια Γερμανό τραπεζίτη στο πλαίσιο της πώλησης το 2005 μεριδίου 47% της F1 στο CVC.

F1: Τέλη Απριλίου η δίκη B. Ecclestone στην Γερμανία

Ο Bernie Ecclestone, ο εξεζητημένος μεγιστάνας της Formula One, παρέδωσε όλες τις αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων στο διοικητικό συμβούλιο της F1, καθώς περιμένει την δίκη του στην Γερμανία με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της απάτης.

Η Delta Topco, η holding company του ομίλου εταιριών F1, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ο κ. Ecclestone θα συνεχίσει να διενεργεί τις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης.

Αλλά όλες οι αρμοδιότητες έγκρισης συμβολαίων μεταφέρονται στον Donald Mackenzie, πρόεδρο του ΔΣ της F1 και εκ των ιδρυών του CVC Capital Partners Ltd., του private equity που κατέχει μερίδιο 35% στην F1.

Ο κ. Ecclestone παρέδωσε τις αρμοδιότητές του μετά την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας ότι θα δικαστεί στα τέλη Απριλίου με την κατηγορία ότι δωροδόκησε με 45 εκατ. δολάρια Γερμανό τραπεζίτη στο πλαίσιο της πώλησης το 2005 μεριδίου 47% της F1 στο CVC.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v