Dubai Group: Υπέγραψε τη συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους

Οι πιστωτές της Dubai Group δεν έχουν υπογράψει ακόμα την τελική έγκριση της συμφωνίας, κάτι που σύμφωνα με τις πηγές αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Dubai Group: Υπέγραψε τη συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους

Η Dubai Group υπέγραψε συμφωνία για την αναδιάρθρωση χρέους $10 δισ., ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Οι πηγές ανέφεραν πως η επενδυτική εταιρεία υπέγραψε τη συμφωνία την Τετάρτη, βάζοντας τέλος σε διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από τρία χρόνια. Η Dubai Group βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της από τα τέλη του 2010, ύστερα από την μη εξυπηρέτηση πληρωμών σε δύο από τα δάνεια της.

Οι πιστωτές της, μεταξύ των οποίων και η γαλλική Natixis, δεν έχουν υπογράψει ακόμα την τελική έγκριση της συμφωνίας, κάτι που σύμφωνα με τις πηγές αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

H μονάδα της Dubai Holding, του επενδυτικού οχήματος του εμίρη του Ντουμπάι, ήταν μια από τις κρατικές οντότητες που δανείστηκαν μεγάλα ποσά από τράπεζας κατά τη διάρκεια της επενδυτικής έκρηξης το 2006-2008. Ωστόσο μετά το ξέσπασμα της κρίσης που οδήγησε στο «στέγνωμα» των πιστωτικών αγορών και σε μια τοπική φούσκα ακινήτων, οι εταιρείες αυτές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v