Αιφνιδιαστική συρρίκνωση στην κινεζική μεταποίηση

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης της Κίνας υποχώρησε κάτω από το 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Αιφνιδιαστική συρρίκνωση στην κινεζική μεταποίηση

Αιφνιδιασμό αποτελούν για τους αναλυτές τα νέα στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης που βυθίστηκε σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της HSBC μειώθηκε στο 49,6 από 50,5 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 50,3. Αντιθέτως, τώρα ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το 50, δηλαδή σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων.

Αυτή η «οριακή συρρίκνωση αποδίδεται κυρίως επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης» δήλωσε ο  Hongbin Qu , επικεφαλής ανάλυσης της HSBC και συμπλήρωσε: «Αυτό συνεπάγεται επιβράδυνση της αναπτυξιακής δυναμικής στο μεταποιητικό κλάδο, που έχει ήδη επιφέρει πλήγμα στην ανάπτυξη της απασχόλησης». «Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας, η πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθεί στην στήριξη της ανάπτυξης ώστε να μην επαναληφθεί η επιβράδυνση και στο δεύτερη εξάμηνο του έτους».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v