ΔΝΤ: Καμπανάκι για κρίση στις αναδυόμενες

H επιβράδυνση της ανάπτυξης, η σύσφιξη της χρηματοδότησης και οι τιμές στα εμπορεύματα, αποτελούν σύμφωνα με το ΔΝΤ μερικές από τις αιτίες για την κρίση στις αναδυόμενες.

ΔΝΤ: Καμπανάκι για κρίση στις αναδυόμενες

Την λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αναδυόμενες ζητά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

"Ενώ είναι δύσκολο να εντοπιστεί μια συγκεκριμένη αιτία για το sell-off, η αναταραχή υπογραμμίζει την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες ως αποτέλεσμα των πιο σφιχτών συνθηκών εξωτερικής χρηματοδότησης, της πιο αργής ανάπτυξης και των ηπιότερων τιμών στα εμπορεύματα" ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το Ταμείο τόνισε πως ενώ μερικές χώρες "απάντησαν με δυναμισμό" στην αναταραχή, πρέπει να εφαρμοστούν πιο συνεκτικές πολιτικές και να υπάρξει οργανωμένη επικοινωνία μεταξύ των οικονομικών που επηρεάζονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει "μια έκτακτη λήψη μέτρων για την βελτίωση των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών και της αξιοπιστίας", προειδοποίησε το ΔΝΤ.

"Η αναταραχή υπενθυμίζει και την ανάγκη για επαγρύπνηση μεταξύ των κεντρικών τραπεζών για τις συνθήκες ρευστότητας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v