Υπερδιπλάσια των προσδοκιών τα κέρδη της UBS

Δικαιώνεται η UBS για την απόφασή της να συρρικνώσει το investment banking. Κέρδη στα 917 εκατ. φράγκα για το τέταρτο τρίμηνο.

Υπερδιπλάσια των προσδοκιών τα κέρδη της UBS

Χρονιά μεταμόρφωσης αποδεικνύεται ότι ήταν το 2013 για τη UBS καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο ενισχύθηκαν στα 917 εκατ. φράγκα (1,02 δισ. δολ.) όπου περιλαμβάνεται και όφελος 470 εκατ.  φράγκων από αναβολή φόρου.

Επισημαίνεται πως το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 η UBS είχε καταγράψει ζημίες 1,89 δισ. φράγκων, ενώ οι αναλυτές ήταν σαφώς λιγότερο αισιόδοξοι καθώς προέβλεπαν κέρδη 354 εκατ. φράγκων (σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters).

«Τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν την απόφαση  της UBS να συρρικνώσει το τμήμα επενδυτικής στρατηγικής και να απομακρυνθεί από δραστηριότητες ρίσκου όπως το trading ομολόγων των οποίων η πτώση συμπαρέσυρε ανταγωνιστές της ελβετικής τράπεζας όπως η Goldman Sachs, η Citigroup και η Deutsche Bank" σχολιάζει το πρακτορείο Reuters. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v