Ο Μπερλουσκόνι θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές

Ο Καβαλιέρε δεν πτοείται. Προσφεύγει σε πέντε εφετεία για να του επιτραπεί να κατέβει στις ευρωεκλογές. Πώς θα διαχειρίζεται την προεκλογική του εκστρατεία από το κινητό. Σκληρά αντιγερμανικό το περιεχόμενό της.

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν τα εγκαταλείπει. Παρά την καταδίκη του για φορολογική απάτη και την απαγόρευση που του έχει επιβληθεί στην Ιταλία από τη διεκδίκηση δημόσιων αξιωμάτων, ο Καβαλιέρε δηλώνει ότι θα κατέβει ως υποψήφιος για τις ευρωεκλογές με αντιγερμανική ατζέντα.

Ο Ρενάτο Μπρουνέτα, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Forza Italia, δήλωσε στους Financial Times ότι ο Σ. Μπερλουσκόνι θα καταθέσει έφεση σε δικαστήρια πέντε περιφερειών της Ιταλίας. «Οι αντίπαλοί του από την κεντροαριστερά θεωρούν ότι οι πιθανότητες να καταφέρει ο 77χρονος Μπερλουσκόνι να δει το όνομά του σε ψηφοδέλτιο είναι ελάχιστες, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ίδιος θα κινήσει όλα τα νήματα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας για να το πετύχει» σχολιάζουν οι Financial Times.

Ο Σ. Μπερλουσκόνι έχασε την τελευταία έφεση που κατέθεσε τον Αύγουστο και απομακρύνθηκε από τη Γερουσία το Νοέμβριο. Στις 10 Απριλίου, δικαστήριο του Μιλάνου θα αποφασίσει εάν ο Σ. Μπερλουσκόνι θα εκτίσει την ετήσια ποινή του σε κατ’ οίκον κράτηση ή με κοινωφελή εργασία. «Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος κατά της διαφθοράς που πέρασε η κυβέρνηση Μόντι απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα εγκλήματα να κατέβουν σε εκλογές για έξι χρόνια» αναφέρουν οι F.T., σημειώνοντας ότι η καταδίκη του Σ. Μπερλουσκόνι εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε ο Καβαλιέρε να διαχειριστεί την προεκλογική του εκστρατεία υπό τέτοιες προϋποθέσεις, ο κ. Μπρουνέτα αναφερόμενος στον παράνομο Τύπο επί Σοβιετικής Ένωσης έδειξε το smartphone και είπε: «Το Internet είναι το σύγχρονο σαμιζντάτ».

«Τον Μάιο θα επιτεθούμε στη γερμανοποιημένη Ευρώπη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ο λαϊκισμός είναι τα τοξικά απόνερα από την κ. Μέρκελ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v