Συρρίκνωση 86% στα κέρδη της Barclays

Απότομη η βουτιά στα κέρδη της Barclays και στροφή του investment banking στο κόκκινο. Περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας προαναγγέλλει ο Jenkins. Αυξάνει όμως, τα μπόνους κατά 10%!

Συρρίκνωση 86% στα κέρδη της Barclays

Απότομη πτώση κερδών ανακοίνωσε η Barclays για το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Antony Jenkins δήλωσε πως θα γίνουν περικοπές περίπου 10.000 – 12.000 θέσεων εργασίας.

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε συρρίκνωση των προ φόρων κερδών κατά 86% στα 191 εκατ. στερλίνες σε ετήσια βάση. Το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής κατέγραψε ζημίες 329 εκατ. στερλινών, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 είχε πετύχει κέρδη 760 εκατ. στερλινών.

Η Barclays είχε ανακοινώσει τα αποτελέσματα έτους από τη Δευτέρα σε μία μη προγραμματισμένη ενημέρωση των επενδυτών. Τα κέρδη προ φόρων για το 2013 μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 5,2 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παρόλα αυτά, η βρετανική τράπεζα αυξάνει τα μπόνους ακόμη και για το τμήμα του investment banking. Συγκεκριμένα, τα μπόνους για το2013 αυξήθηκαν κατά 10% στα 2,4 δισ. στερλίνες. «Πληρώνουμε για την απόδοση και πληρώνουμε ανταγωνιστικά» εξήγησε ο κ. Jenkins σε συνέντευξή του στο Radio 4 του BBC και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι να έχουμε τα καλύτερα ταλέντα ανά τον κόσμο για να εξυπηρετούν τους πελάτες μας».

Παράλληλα όμως, ο Jenkins δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να μειώσει το κόστος εργασίας στον βρετανικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Δήλωσε λοιπόν ότι προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας κατά 1,7 δισ. στερλίνες από το 2015. Έτσι, δήλωσε ότι θα υπάρξουν έως και 12.000 περικοπές θέσεων εργασίας φέτος, εκ των οποίων οι 7.000 αφορούν την Βρετανία.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v