HΠΑ: "Καθαρό" το νομοσχέδιο Ρεπουμπλικάνων για χρέος

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών, Nancy Pelosi, δήλωσε πως οι Γερουσιαστές του κόμματος θα στηρίξουν το μέτρο.

HΠΑ: Καθαρό το νομοσχέδιο Ρεπουμπλικάνων για χρέος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα ψηφίσει αύριο για την αύξηση του ορίου του χρέους χωρίς επιπρόσθετους όρους, δήλωσε την Τρίτη ο Ρεπουμπλικάνος και πρόεδρος του σώματος, John Boehner.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Boehner ανέφερε ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να στηρίξουν το μέτρο, το οποίο θα έχει περιορισμένη αποδοχή από τους Ρεπουμπλικάνους.

"Θα αφήσουμε στους Δημοκρατικούς να βάλουν τις ψήφους" σημείωσε ο κ. Boehner. O ίδιος πρόσθεσε ότι μίλησε στην επικεφαλής των Δημοκρατικών Nancy Pelosi, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι θα βρεθούν οι ψήφοι για την έγκριση του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, οι Ρεπουμπλικάνοι διαμήνυαν ότι θα προχωρήσουν σε πρόταση για αύξηση στο όριο του χρέους η οποία θα περιλαμβάνει και μέτρα στήριξης για τους απόστρατους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου έχουν προειδοποιήσει πως δεν θα δεχθούν πρόταση για την αύξηση του ορίου στο χρέος η οποία θα περιλαμβάνει και άλλα μέτρα.

"Η ουσία είναι πως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας" δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος, Pete Sessions, μετά από σύσκεψη του κόμματος.

Σημειώνεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου έληξε η προσωρινή αναβολή του ορίου του χρέους που ενέκρινε τον Οκτώβριο το Κογκρέσο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v