Hansson (ΕΚΤ): Δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας υποστήριξε ότι σε περίπτωση που τελικά εμφανιστεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE)

Hansson (ΕΚΤ): Δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού

H ευρωζώνη δεν είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αποπληθωρισμού και θα χρειαστεί ένα ισχυρό σοκ στην οικονομία για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ρίσκο, ανέφερε την Τετάρτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ardo Hansson.

"Ο αποπληθωρισμός, όπως ορίζεται με τον κλασσικό τρόπο, δεν αποτελεί πραγματική απειλή" σημείωσε σε συνέντευξη στο Reuters ο κ. Hansson, επικεφαλής της εσθονικής κεντρικής τράπεζας. 

"Πιστεύω ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο" είπε. "Θα πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο σοκ για να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο και δεν το βλέπουμε αυτό" τόνισε. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι σε περίπτωση που τελικά εμφανιστεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με το νομικό, θεσμικό και χρηματοπιστωτικό πλαίσιο της ευρωζώνης. 

"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έχω ορισμένα ερωτηματικά για αυτού του είδους την δράση. Προφανώς και πρέπει να την εξετάσουμε, αλλά θα είχα πολλά ερωτήματα για αυτήν" τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v