Comcast: Εξαγοράζει την Time Warner Cable με $45 δισ.

Νέος κολοσσός δημιουργείται στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης των ΗΠΑ. Η Comcast εξαγοράζει την Time Warner Cable και το deal αγγίζει τα 45,2 δισ. δολ. Ποια θα είναι η αντίδραση των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Comcast: Εξαγοράζει την Time Warner Cable με $45 δισ.

Στην εξαγορά της Time Warner Cable ετοιμάζεται να προχωρήσει η Comcast σε μία συμφωνία που αποτιμά την πρώτη στα 45,2 δισ. δολ. και που αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της κατακερματισμένης αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης των ΗΠΑ.

Με αυτή τη συμφωνία οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της αμερικανικής συνδρομητικής τηλεόρασης ενώνουν τις δυνάμεις τους. Δημιουργείται ένας κολοσσός στον οποίο θα αντιστοιχεί το ένα τρίτο της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης videο και το 35,9% της αμερικανικής ευρυζωνικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Comcast έχει 53 εκατ. συνδρομητές, ελέγχει τον όμιλο NBCUniversal και έχει κεφαλαιοποίηση 144,5 δισ. δολ., Η Time Warner Cable έχει περίπου 15 εκατ. πελάτες και κεφαλαιοποίηση 37,6 δισ. δολ. 

Χαμένος των εξελίξεων φαίνεται πως είναι η Charter, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του χώρου, η οποία είχε επίσης καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την TWC έναντι 132,50 δολ. ανά μετοχή. Το τίμημα που θα καταβάλει η Comcast, στα 158,82 δολ. ανά μετοχή, είναι πολύ υψηλότερο.

Επισημαίνεται ότι η Comcast συζητούσε ακόμη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Charter για την από κοινού εξαγορά της TWC.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα εξεταστεί εξονυχιστικά από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ, που ήδη έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους. 'Ήδη βρίσκεται επί τάπητος τη συμφωνία της Comcast με την NBCUniversal που είχε αποτιμήσει τη δεύτερη στα 30 δισ. δολ.. Στελέχη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ έχουν δηλώσει παράλληλα, ότι ένας γάμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παικτών του κλάδου πιθανότατα θα συναντούσε εμπόδια από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Ορισμένοι από τους αναλυτές του κλάδου θεωρούσαν πιο πιθανή την κοινή εξαγορά της TWC από Comcast και Charter ακριβώς για να μην υπάρξουν εμπόδια από τις αρχές ανταγωνισμού.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v