BNP Paribas: Μείωση 75% στα κέρδη δ' τρίμηνου

Πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της BNP Paribas. Άγγιξαν τα 127 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο, ενώ περίμεναν 1,02 δισ. ευρώ.

BNP Paribas: Μείωση 75% στα κέρδη δ τρίμηνου

Αρνητική έκπληξη αποτελούν τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας . Συγκεκριμένα, η BNP Paribas ανακοίνωσε μείωση κερδών ενώ αποκάλυψε ότι έχει προβλέψεις 1,1 δισ. δολ. καθώς αναθεωρούνται πληρωμές που έγιναν σε τρίτους που υπόκεινται σε καθεστώς κυρώσεων.

Τα κέρδη της BNP υποχώρησαν στα 127 εκατ. ευρώ από 519 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Είναι τα χειρότερα αποτελέσματα τα ης BNP από το 2008 και είναι πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 1,02 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και πως αναθεωρούνται «ορισμένες πληρωμές που έγιναν σε δολάρια σε χώρες, άτομα και νομικά πρόσωπα» που υπόκεινται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Η  BNP δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά είναι γνωστό πως HSBC, ING και Standard Chartered έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τις ΗΠΑ για παράτυπες πληρωμές στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v