Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Έξι ακόμη διώξεις για το Liborgate

Οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι οι βρετανικές αρχές θα ασκήσουν ποινικές διώξεις εναντίον έξι ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς.

Βρετανία: Έξι ακόμη διώξεις για το Liborgate

Έξι ακόμη άτομα διώκονται ποινικά στη Βρετανία από την Αρχή Υποθέσεων Σοβαρής Απάτης στο πλαίσιο των ερευνών για τη χειραγώγηση των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς. Την είδηση αποκαλύπτουν οι Financial Times, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στις έρευνες των αρχών.

Η Βρετανία έχει ήδη ασκήσει μηνύσεις εναντίον τριών ανδρών, εκ των οποίων ο Tom Hayes, πρώην trader παραγώγων για τη UBS και τη Citigroup, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες. Η δίκη του θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Hayes συνομώτησε με 22 άτομα από τράπεζες εκ των οποίων η Royal Bank of Scotland και η Rabobank και χρηματιστηριακές όπως η Tullett Prebon.

Τα έξι άτομα που διώκονται φέρονται να έχουν συνωμοτήσει άμεσα ή έμμεσα μαζί του για τη χειραγώγηση του Libor yen, αποκαλύπτει το δημοσίευμα των Financial Times. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v