Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lloyds: Δηλώνει έτοιμη για πλήρη ιδιωτικοποίηση

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και δηλώνει πως είναι έτοιμη να επιστρέψει σε πλήρως ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Περιμένει την απόφαση του υπουργείου.

Lloyds: Δηλώνει έτοιμη για πλήρη ιδιωτικοποίηση

Έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει η Lloyds Banking Group καθώς ανακοίνωσε προ φόρων κερδοφορία για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος Αntonio Horta - Osario, που ανέλαβε τα ηνία της βρετανικής τράπεζας το Μάρτιο του 2011, μιλώντας τους δημοσιογράφους δήλωσε πως η τράπεζα είναι πλέον έτοιμη να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και περιμένει την σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. 

Η Lloyds πέρασε υπό κρατικό έλεγχο μετά την στήριξη των 20 δισ. στερλινών που έλαβε από το Δημόσιο εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης. Τώρα το 33% του μετοχικού κεφαλαίου της Llods ελέγχεται από την βρετανική κυβέρνηση.

"Θεωρούμε απολύτως βέβαιο ότι έχουμε επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα και είμαστε πλέον έτοιμοι να επιστρέψουμε σε πλήρως ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Είναι στο χέρι του υπουργείου Οικονομικών να αποφασίσει πότε και πώς θα διαθέσει τις μετοχές του" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η Lloyds ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 415 εκατ. στερλινών για το 2014, ενώ τον προηγούμενο χρόνο είχε καταγράψει ζημία 606 εκατ. στερλινών. Επίσης, ανακοίνωσε αύξηση του δανεισμού στη Βρετανία κατά 3%. Τα πρωτογενή κέρδη της τράπεζας υπερδιπλασιάστηκαν στα 6,2 δισ. στερλίνες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν επιδιώκει την πώληση των μετοχών πριν τις εκλογές του 2015. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v