Κύπρος: Χωρίς έγκριση ΔΗΚΟ το ν/σ για αποκρατικοποιήσεις

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου, περιλαμβανομένων κι αυτών του ΔΗΚΟ, επιβεβαίωσαν τα περί της αποχής των υπουργών του δημοκρατικού κόμματος από την ψηφοφορία.

Κύπρος: Χωρίς έγκριση ΔΗΚΟ το ν/σ για αποκρατικοποιήσεις

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις με την αποχή των τεσσάρων υπουργών του ΔΗΚΟ.

Οπως μεταδίδει το Stockwatch, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο περί αποκρατικοποιήσεων ήταν αναμενόμενο και με βάση προηγούμενη απόφαση του υπουργικού στις 5 Δεκεμβρίου του 2013.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι το θέμα των αποκρατικοποιήσεων απορρέει και από τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου με την τρόικα. Πρόκειται για μία εξέλιξη τυπική, σημείωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι εντός των ημερών θα προωθηθεί στη βουλή προς ψήφιση.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα αποκρατικοποιήσεων και διασφαλίζει ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών θα υπάρχει συνεχής διαβούλευση με τους εργαζομένους. Παράλληλα η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων θα υπόκειται και στον έλεγχο της βουλής.

Κληθείς να σχολιάσει να επιβεβαιώσει κατά πόσο οι τέσσερις υπουργοί του ΔΗΚΟ απείχαν από την έγκριση του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαδόπουλος αρκέστηκε να πει: «Ναι, απείχαν κάποια υπουργοί».

Ωστόσο, μέλη του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβανομένων κι αυτών του ΔΗΚΟ επιβεβαίωσαν τα περί της αποχής των υπουργών του δημοκρατικού κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v