Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: "Λουκέτο" στις μη βιώσιμες τράπεζες

Ο επικεφαλής του Eurogroup υποστήριξε πως είναι σημαντικό η ευρωζώνη να βάλει γρήγορα σε τάξη τις τράπεζες της γιατί έχουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη.

Ντάισελμπλουμ: Λουκέτο στις μη βιώσιμες τράπεζες

Οι τράπεζες που θα έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα στο τεστ αντοχής που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κλείσουν, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα διενεργήσει έναν έλεγχο στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού (AQR) των 130 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών σε 18 χώρες της ευρωζώνης, προτού αναλάβει εποπτικά καθήκοντα το Νοέμβριο. 

"Ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό που είπε η Ντανιέλ Νουί, πως αν οι τράπεζες εμφανιστούν να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, πολύ απλά θα αναγκαστούμε να τις κλείσουμε" τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέδριο που διοργάνωσε το Reuters.

H κα. Νουί θα είναι η επικεφαλής της νέας εποπτικής αρχής της ευρωζώνης. 

"Αυτό που ήθελε να πει είναι πως θα είμαστε αυστηροί. Και αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους μας. Οι τράπεζες πρέπει να λάβουν το μήνυμα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές πρέπει να λάβουν το μήνυμα και οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να λάβουν το μήνυμα" είπε. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, υποστήριξε πως είναι σημαντικό η ευρωζώνη να βάλει γρήγορα σε τάξη τις τράπεζες της γιατί έχουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη. 

"Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του AQR, αλλά μια λογική τράπεζα δεν θα κάτσει να περιμένει το αποτέλεσμα. Θα σκεφτεί πως θα δράσει προληπτικά για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v