Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάκερ έκλεψαν $2,7 σε bitcoin από τη Silk Road 2

O διαχειριστής της ιστοσελίδας ανέφερε πως χάκερ έσπασαν έναν κωδικό και κατάφεραν να αποσύρουν bitcoin αξίας $2,7 εκατ.

Χάκερ έκλεψαν $2,7 σε bitcoin από τη Silk Road 2

Η πλατφόρμα αγοραπωλησιών Silk Road 2 ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα χάκερ, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα bitcoin των πελατών της.

Όπως μεταδίδει το BBC, o διαχειριστής της ιστοσελίδας ανέφερε πως χάκερ έσπασαν έναν κωδικό και κατάφεραν να αποσύρουν bitcoin αξίας $2,7 εκατ.

Είχαν προηγηθεί μέσα στην εβδομάδα δύο επιθέσεις σε ανταλλακτήρια του ψηφιακού νομίσματος.

Η Silk Road είναι προσβάσιμο μόνο μέσω Tor, ένα δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται ανώνυμα στο διαδίκτυο. Το νόμισμα bitcoin χρησιμοποιείται σε συναλλαγές που διασφαλίζει στους χρήστες ένα βαθμό ανωνυμίας.

Το 2013 το FBI έβαλε λουκέτο στην αρχική πλατφόρμα Silk Road, αλλά οι διαχειριστές της άνοιξαν σύντομα την Silk Road 2.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στα φόρουμ της Silk Road 2, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας με το όνομα Defcon ανέφερε “Πέσαμε θύμα χάκερ”.

"Kανείς δεν είναι σε κίνδυνο, καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει και οι χάκερ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σέρβερ" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο