Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Κατώτατος μισθός στη βιομηχανία κρέατος

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν συνδικάτα και εργοδότες και την οποία ενέκριναν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προβλέπει την εισαγωγή κατώτατου μισθού 7,75 ευρώ την ώρα από την 1η Ιουλίου του 2014.

Γερμανία: Κατώτατος μισθός στη βιομηχανία κρέατος

To υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης ενέκρινε την Τετάρτη την εισαγωγή κατώτατου μισθού για τους 100.000 εργαζομένους στην βιομηχανία κρέατος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργικό συμβούλιο συμπεριέλαβε την βιομηχανία κρέατος στους τομείς που ισχύει υποχρεωτικός κατώτατος μισθός.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν συνδικάτα και εργοδότες και την οποία ενέκριναν τα μέλη του συμβουλίου προβλέπει την εισαγωγή κατώτατου μισθού 7,75 ευρώ την ώρα από την 1η Ιουλίου του 2014. Στις 1 Δεκεμβρίου του 2014 θα αυξηθεί στα 8 ευρώ και στις 1 Οκτωβρίου του 2015 στα 8,60 ευρώ. 

Η κίνηση πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας. 

Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για ντάμπινγκ μισθών της Γερμανίας στην βιομηχανία κρέατος, το οποίο πλήττει τις γαλλικές μονάδες και οδηγεί σε "λουκέτα".

Η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, η οποία ανέλαβε καθήκοντα το Δεκέμβριο, σχεδιάζει την εισαγωγή ενός εθνικού κατώτατου μισθού το 2015 από τα 8,50 ευρώ την ώρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v