Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμος για εισβολή στην Κριμαία ο Πούτιν

Σε «κατάσταση μάχης» ο ουκρανικός στρατός. Βοήθεια από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ ζήτησε το Κίεβο. Η Ρωσία έχει δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της είπε ο Πουτίν στον Ομπάμα. Απειλούν με κυρώσεις οι ΗΠΑ. Επισπεύδεται το δημοψήφισμα για αυτονομία στην Κριμαία.

Ετοιμος για εισβολή στην Κριμαία ο Πούτιν

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία και την χερσόνησο της Κριμαίας ειδικότερα. Η Άνω Βουλή της Ρωσίας έδωσε το "οκ" για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία, όπως είχε ζητήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διπλωματικός πυρετός στη Δύση σε μια προσπάθεια να αποτραπεί κλιμάκωση της έντασης. Ομπάμα - Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο ρώσος πρόεδρος είπε στον αμερικανό ομόλογό του ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της και εκείνα των ρωσόφωνων στην Ουκρανία. Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τη δυνατότητα της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

«Σε απάντηση για τις εκφρασμένες ανησυχίες από τον Ομπάμα σχετικά με τα σχέδια για την πιθανή χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις προκλητικές και εγκληματικές ενέργειες από τους υπερεθνικιστές, που στην ουσία ενθαρρύνονται από τις σημερινές αρχές στο Κίεβο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν πραγματικές απειλές για τη ζωή και την υγεία των ρώσων πολιτών και των συμπατριωτών μας στην ουκρανική επικράτεια. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι αν η βία εξαπλωθεί περαιτέρω στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και της Κριμαίας, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αλλά και αυτά των ρωσόφωνων που ζουν εκεί» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου που αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία και προειδοποίησε εναντίον μιας αυξανόμενης διεθνούς απομόνωσης, εάν η Ρωσία συνεχίσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στον ρώσο ομόλογό του ότι με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία υπήρξε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προέτρεψε τον Πούτιν να συνομιλήσει ειρηνικά με τις αρχές του Κιέβου.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναστείλουν τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας της G8 στο Σότσι της Ρωσίας.

Μάλιστα, ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ και τον καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ συμφωνήθηκε να συντονιστεί η δράση μέσω των διεθνών οργανισμών.

Αποστολή διεθνών παρατηρητών ζητούν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν το Σάββατο την ταχεία ανάπτυξη στην Ουκρανία, διεθνών παρατηρητών από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ώστε να ανακοπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία παραβιάζουν την κυριαρχία της Ουκρανίας και απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με κυρίαρχο θέμα την κρίση στην Ουκρανία.

Νωρίτερα το Σάββατο στη Ρωσία, ο Ρώσος πρόεδρος είχε πάρει το "πράσινο φως" για αποστολή στρατού στην Κριμαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την έγκριση του κοινοβουλίου για την χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη περιοχή αυτή της Ουκρανίας και "της απειλής για τη ζωή των Ρώσων πολιτών, των συμπατριωτών μας και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος".

Επιπροσθέτως η Άνω Βουλή της χώρας ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου πρόεδρου δήλωσε ότι ο κ. Πούτιν δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία. Η απόφαση ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «αποτελεί την άποψη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Γερουσίας). Ο πρόεδρος αποφασίζει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάτι τέτοιο» τόνισε ο Πεσκόφ.

Προστασία από τις ΗΠΑ και το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητά η Ουκρανία

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ και τα άλλα σημαίνοντα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να τη βοηθήσουν να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα μετά την ανακοίνωση από τη Ρωσία των σχεδίων ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας.

«Μπορούμε να τερματίσουμε την επέκταση αυτής της επιθετικότητας» είπε ο Γιούρι Σεργκέγιεφ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ στους δημοσιογράφους αφότου απευθύνθηκε σε μία συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την κρίση στην χώρα του.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, υποστήριξε ότι η ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα παραβιάζει τη συνθήκη του 1994 για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και κάλεσε τα υπόλοιπα 4 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν τη διπλωματική τους ισχύ για να βοηθήσουν την χώρα.

«Τώρα αυτό που κάνουμε είναι να απευθυνόμαστε στους άλλους εγγυητές (της κυριαρχίας της Ουκρανίας)- τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα για να εφαρμόσουν τις εγγυήσεις τους» είπε ο Σεγκέγιεφ. «Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να μιλήσουν με τον (Ρώσο) πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν και να αποτρέψουν την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης αυτής» υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεσίρκι ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Πούτιν τηλεφωνικά.

«Ο γενικός γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του για τον πλήρη σεβασμό και την προστασία της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νεσίρκι.

Διπλωμάτες ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες διαδραματίστηκε μία έντονη συζήτηση για το εάν έπρεπε να υπάρξει μία δημόσια συνεδρίαση, όπως οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές αντιπροσωπείες ζητούσαν, ή να παραμείνει κεκλεισμένων των θυρών, όπως επιθυμούσε η Ρωσία.

Νωρίτερα πάντως ο Ουκρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Κριμαίας, πριν παραβρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την Ουκρανία.

«Ξεκίνησαν την εισβολή στην Κριμαία πριν από λίγες ημέρες και τώρα ο αριθμός τους (των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων) είναι μεγάλος» είπε ο Σεργκέγιεφ. «Παραβίασαν τον εναέριο χώρο, μετέφεραν περισσότερους στρατιώτες με στρατιωτικά αεροσκάφη, έχουν αποκλείσει όλες τις στρατιωτικές μονάδες που η Ουκρανία έχει αναπτύξει εκεί, τους συνοριοφύλακες, όλα τα πλοία έχουν αποκλειστεί».
Την έκτακτη αυτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με τη συμμετοχή των 15 κρατών μελών, τη δεύτερη που συγκλήθηκε εκτάκτως σε διάσημα διάστημα δύο ημερών για αυτό το θέμα, είχε ζητήσει η Βρετανία μετά την απειλή στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας.

«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση αυτή, ειδικά για τα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών» εξήγησε ο Βρετανός πρέσβης Λίαλ Γκραντ, κατά την είσοδό του στην αίθουσα της συνεδρίασης. «Για αυτό ακριβώς ζητήσαμε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση για να προσπαθήσουμε να μάθουμε ποια δικαιολογία η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει για μέτρα που έλαβε» προσέθεσε ο ίδιος.

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Κυριακή για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Το βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο και θα ακολουθήσει συνεδρίαση της επιτροπής του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας» έγραψε ο Ράσμουσεν. 

Αντιδρά το Κίεβο

Ηδη η Ουκρανία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε "κατάσταση μάχης" και προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην χώρα θα οδηγήσει σε πόλεμο. Έπειτα από μία συνάντηση διάρκειας τριών ωρών και πλέον με τους αρχηγούς ασφαλείας και άμυνας, ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που χαρακτήρισε ρωσική επίθεση εναντίον της χώρας του.

Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος εμφανίστηκε στο πλευρό του Τουρτσίνοφ, είπε ότι έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της και να τα ανακατευθύνει στη βάση της Κριμαίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και κάλεσε το Κρεμλίνο σε συνομιλίες.

«Η στρατιωτική επέμβαση θα συνιστούσε την έναρξη του πολέμου και τον τερματισμό οποιασδήποτε μορφής σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας» δήλωσε ο Γιατσένιουκ στους δημοσιογράφος.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ενισχύσει την προστασία των πυρηνικών εγκατάστασεων της χώρας και των στρατηγικών θέσεων.

Το ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Σβομπόντα (Ελευθερία) και το ακροδεξιό κόμμα Πράβι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας), που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στην Ουκρανία, κάλεσαν σε «γενική κινητοποίηση» (ζητώντας και την "συνδρομή" Τσετσένου Ισλαμιστή) μετά την έγκριση στη Ρωσία της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία.

«Αυτός είναι ο πόλεμος! Η ουκρανική κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό» ανέφερε το Σβομπόντα σε μία ανακοίνωση όπου καλούσε τον μεταβατικό πρόεδρο Αλεξάντρε Τουρτσίνοφ να θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται «σε εμπόλεμη κατάσταση» και να «ξεκινήσει μια γενική κινητοποίηση».

Η πρώην ηγέτης της χώρας Γ. Τιμοσένκο θα ταξιδέψει στη Μόσχα στις 3 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να βρει μια συμβιβαστική λύση, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Εν τω μεταξύ οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα.

Επεισόδια και στο Χάρκοβο

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο, σε διαδήλωση φιλορώσων ακτιβιστών η οποία εξελίχθηκε σε εισβολή και κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της τοπικής κυβέρνησης.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι, σημειώθηκαν συγκρούσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ εκτοξεύονταν επίσης πέτρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης

Nέο αεροδρόμιο κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ένα ακόμη στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Κριμαίας, μετέδωσε το Σάββατο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Το αεροδρόμιο αυτό, στην πόλη Κιρόφσκογε, χρησιμοποιείται κυρίως από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Μια ουκρανική στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Κριμαία.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, περίπου 20 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μπει στη βάση, στη δυτική Κριμαία. Το πρακτορείο δεν έκανε καμία αναφορά σε συγκρούσεις ή θύματα, παρά μόνο ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Ένοπλοι άνδρες έχουν θέσει επίσης καταλάβει το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη ενώ ελέγχουν επίσης το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.

Επιπροσθέτως η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

"Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Βοήθεια από Ρωσία ζητά ο πρωθυπουργός της Κριμαίας-Επισπεύδεται το δημοψήφισμα

Ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σ. Αξιόνοφ ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για την αποκατάσταση της "τάξης και της ηρεμίας" σε αυτή την αυτόνομη φιλορωσική δημοκρατία της νότιας Ουκρανίας.

"Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μου για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Κριμαίας", δήλωσε ο Σεργκέι Ακσένοφ -που διορίστηκε μετά την καθαίρεση την Πέμπτη της τοπικής κυβέρνησης ύστερα από ψηφοφορία στην τοπική βουλή- σε ομιλία του που μεταδόθηκε πλήρης από τη ρωσική τηλεόραση.

Εν τω μεταξύ η Gazprom ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ένα "τεράστιο" χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία και υπογράμμισε ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το δημοψήφισμα που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου με το ερώτημα της παραχώρησης μεγαλύτερης αυτονομίας στην επαρχία αυτή, επισπεύδεται και θα γίνει στις 30 Μαρτίου.

Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ψηφίσει την Πέμπτη υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μεγαλύτερη αυτονομία. Η ψηφοφορία αυτή έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς το κτίριο του κοινοβουλίου ελέγχεται από το πρωί της Πέμπτης από μια ομάδα ενόπλων.

Αρχικά είχε επιλεγεί η 25η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν επίσης οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στο Κίεβο μεταβαίνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ θα μεταβεί αύριο στο Κίεβο για συνομιλίες με τη νέα ουκρανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Μίλησα με τον μεταβατικό πρόεδρο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ. Θα μεταβώ την Κυριακή στο Κίεβο για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση", έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο κ. Χέιγκ.

Ένοπλοι επιχείρησαν να καταλάβουν το ΥΠΕΣ της Κριμαίας

Ένοπλοι άντρες από το Κίεβο προσπάθησαν να καταλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας χθες το βράδυ. Η Ρωσία είναι «βαθιά ανήσυχη από την τελευταία τροπή των γεγονότων στην Κριμαία», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει με ειδική ανακοίνωσή του ότι την περασμένη νύχτα «άγνωστοι ένοπλοι άνδρες, που είχαν σταλεί από το Κίεβο, επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας».

Αποτέλεσμα της «ύπουλης προβοκάτσιας», όπως χαρακτηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ την απόπειρα του Κιέβου να θέσει υπό τον έλεγχό του τις υπηρεσίες ασφαλείας στη χερσόνησο, ήταν να προκληθούν θύματα, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίζεται.

«Χάρη στις αποφασιστικές ενέργειες των μονάδων αυτοάμυνας έγινε δυνατό να αποτραπεί η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών», σημειώνει η ρωσική διπλωματία υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό «επιβεβαιώνει την επιδίωξη γνωστών πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χερσόνησο».

«Καλούμε όσους δίνουν παρόμοιες διαταγές στο Κίεβο σε αυτοσυγκράτηση. Θεωρούμε μέγιστη ανευθυνότητα την περαιτέρω κλιμάκωση της έτσι κι αλλιώς τεταμένης κατάστασης στην Κριμαία», καταλήγει η ειδική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v