Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marketwatch: Ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών για το bitcoin

Oι μεγάλες τράπεζες έχουν συγκροτήσει ομάδες που έχουν επικεντρωθεί στην κατανόηση του bitcoin και πως επηρέασε τον τομέα. Ψάχνουν τρόπους για να εκμεταλλευτούν ένα νέο σύστημα πληρωμών, με χαμηλό ή μηδενικό κόστος συναλλαγής.

Marketwatch: Ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών για το bitcoin

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ προσπαθούν να καταλάβουν το bitcoin και πως μπορεί να αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών, ανέφεραν τραπεζικά στελέχη στο Marketwatch.

"Αυτό που έχουμε μάθει είναι πως πολλές από τις τράπεζες έχουν άτομα και ομάδες που έχουν επικεντρωθεί στην κατανόηση του bitcoin και πως επηρέασε τον τομέα" ανέφερε ο Barry Silbert, ιδρυτής και CEO της Second Market, η οποία εργάζεται για τη δημιουργία ενός ανταλλακτηρίου bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο κ. Silbert μιλούσε σε πάνελ σε συνέδριο του Marketwatch με τίτλο "Bitcoin: Boom and Bust", το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Νέα Υόρκη. Οι τράπεζες προσπαθούν να καταλάβουν πως θα είναι ένας κόσμος ψηφιακών νομισμάτων από την οπτική των τεχνικών υποδομών, σημείωσε ο κ. Silbert.

Aξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το bitcoin δεν είναι ένα νόμισμα ή ένα χρηματοοικονομικό προϊόν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του bitcoin έχει κυμανθεί από τα 13 δολάρια στις αρχές του 2013, στα 1.000 δολάρια το Νοέμβριο και κάτω στα 625 δολάρια την Παρασκευή.

Μέχρι σήμερα οι Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs και Wells Fargo έχουν εκδώσει εκθέσεις για το bitcoin.

O αναλυτής της JP Morgan, John Normand, γράφει: "Για τις εταιρείες το ενδιαφέρον για το bitcoin είναι διπλό. Χαμηλό ή μηδενικό κόστος συναλλαγής μέσω συστημάτων πληρωμής peer-to-peer και αναγνώριση του εμπορικού σήματος από τη δοκιμή μιας καινοτομικής τεχνολογίας".

Οι αναλυτές της Bank of America υποστηρίζουν ότι το bitcoin μπορεί να αναδυθεί ως ένας σοβαρός ανταγωνιστής των παραδοσιακών προμηθευτών ρευστού. “Ως μέσο ανταλλαγής, το bitcoin έχει προοπτικές ανάπτυξης” τονίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v