Εκκληση στις ΗΠΑ να στείλει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Τέσσερις χώρες ζητούν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις εξαγωγές φυσικού αερίου ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν ποσότητες και να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τη Ρωσία.

Εκκληση στις ΗΠΑ να στείλει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία απέστειλαν επιστολές στο αμερικανικό κογκρέσο προκειμένου να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις εξαγωγές φυσικού αερίου ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν ποσότητες και να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τη Ρωσία. 

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, όπως την περιγράφουν οι Financial Times, οι πρεσβευτές των τεσσάρων χωρών ζητούν στήριξη ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν υγροποιημένο αέριο LNG από τις ΗΠΑ. Αιτία οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και το γεγονός ότι σήμερα εξαρτώνται κατά 70% έως 100% από τα ρωσικά αποθέματα.

Η κίνηση αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι ακόμα και αν αρθούν οι περιορισμοί στις εξαγωγές αερίου από τις ΗΠΑ, η υπερδύναμη δεν δείχνει σε θέση να μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη δεδομένου ότι το πρώτο terminal για εξαγωγές αερίου θα έχει κατασκευαστεί στο δεύτερο μισό του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v