Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coelho: Απορρίπτει το μανιφέστο για αναδιάρθρωση χρέους

Λάθος μήνυμα θα έστελνε η Πορτογαλία αν υιοθετούσε την πρόταση 70 προσωπικοτήτων για αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας.

Coelho: Απορρίπτει το μανιφέστο για αναδιάρθρωση χρέους

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας απέρριψε την πρόταση για μια "υπεύθυνη αναδιάρθρωση χρέους" που κατέθεσαν 70 προσωπικότητες της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το μανιφέστο που κατέθεσαν πολιτικοί, συνδικαλιστές και επιχειρηματίες υποστηρίζει πως αν η Πορτογαλία δεν συμφωνήσει με την τρόικα σε μια αναδιάρθρωση του χρέους, η χώρα θα εγκλωβιστεί σε μια μάταιη προσπάθεια να λύσει τα προβλήματα της μέσω της λιτότητας

Δεν είναι η πρώτα φορά που δημοσιεύονται τέτοιες προτάσεις στην Πορτογαλία, αλλά η συγκεκριμένη συγκεντρώνει υπογραφές από όλο το πολιτικό φάσμα, από ακαδημαϊκούς μέχρι και μέλη της ένωσης βιομηχάνων.

"Aν ήθελα να θέσω σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της χώρας και τις πολιτικές που εφαρμόζει, θα υπέγραφα το μανιφέστο" δήλωσε κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης ο Pedro Passos Coelho.

To μανιφέστο καλεί σε μια "συζήτηση και προετοιμασία της καλύτερης δυνατής λύσης για την αναδιάρθρωση του χρέους".

Ο κ. Coelho υποστήριξε πως αν ακολουθούσε το δρόμο αυτό, θα έστελνε το λάθος μήνυμα σε όσους περιμένουν από την Πορτογαλία την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της. Παράλληλα, κατηγόρησε όσους υπέγραψαν την πρόταση για έλλειψη ρεαλισμού.

"Όταν η χώρα έχει τόσο υψηλό χρέος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να διατηρήσει τις κοινωνικές της πολιτικές και η οικονομική κυριαρχία συνίσταται στην εγγύηση της χρηματοδότησης αυτών των πολιτικών" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v