Βuffett: Θα ξεσπάσει νέα κρίση αλλά όχι σύντομα

Ο Warren Buffett ανέφερε ότι θα εκπλαγεί πολύ αν οι τιμές των μετοχών παγκοσμίως υποχωρήσουν κατά 50% στο κοντινό μέλλον. Δεν έχει πραγματική αξία το bitcoin.

Βuffett: Θα ξεσπάσει νέα κρίση αλλά όχι σύντομα

Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett προέβλεψε σε συνέντευξή του στο CNBC πως κάποια μέρα θα ξεσπάσει νέα οικονομική κρίση που θα ταράξει τις αγορές, αλλά τόνισε πως δεν πιστεύει ότι θα συμβεί σύντομα. 

"Οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται με τρελό τρόπο, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Είναι μάλλον απίθανο ότι θα το κάνουν στα αμέσως επόμενα χρόνια μετά το 2008, γιατί μόλις βγεις από την εντατική είσαι πιο προσεκτικός" τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα εκπλαγεί πολύ αν οι τιμές των μετοχών παγκοσμίως υποχωρήσουν κατά 50% στο κοντινό μέλλον.

Ο κ. Buffett σημείωσε ακόμα πως είναι "ταύρος" για την οικονομία των ΗΠΑ μετά την κρίση του 2008, αλλά δεν πιστεύει πως θα παρουσιάσει γρήγορους ρυθμούς αυτήν τη χρονιά. Αντίθετα, πιστεύει πως θα συνεχίσει να επιβραδύνεται η ανοδική της πορεία.

Παράλληλα, προειδοποίησε τον κόσμο να μείνει μακριά από το bitcoin. Το ψηφιακό νόμισμα είναι μια οφθαλμαπάτη χωρίς πραγματική αξία, αν και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανταλλάσσει κανείς δολάρια, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v