Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους εντός Συρίας

Κλιμακώνεται η ένταση και στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους του συριακού καθεστώτος σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν.

Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους εντός Συρίας

Μια νέα εστία ανάβει στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ προχώρησε σε βομβαρδισμό στόχων εντός του συριακού εδάφους σε αντίποινα για την επίθεση με βόμβα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες. Όπως ανακοίνωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της  βομβαρδίστηκε αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967 -κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών- και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν την Τρίτη περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή. Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v