Porsche: Εγκαταλείπει το "Made in Germany"

Μετά το 2016 η επόμενη γενιά Cayenne SUV θα κατασκευάζεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο εξωτερικό.

Porsche: Εγκαταλείπει το Made in Germany

Η Porsche ετοιμάζεται να κατασκευάσει για πρώτη φορά ένα μοντέλο εκτός Γερμανίας, μεταδίδουν οι FT.

O CEO της ιστορικής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Matthias Muller ανέφερε την Τρίτη πως μετά το 2016 η επόμενη γενιά Cayenne SUV θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του Cayenne παράγεται στις εγκαταστάσεις της Porsche στην Μπρατισλάβα, αλλά η τελική συναρμολόγηση γίνεται στην Λειψία.

Οι περισσότερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την ιδέα της παραγωγής οχημάτων στην Γερμανία και έχουν ανοίξει γραμμές παραγωγής σε χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, η Porsche είχε αντισταθεί στην τάση αυτή, καθώς η ταμπέλα "Made in Germany" αποτελούσε βασικό συστατικό της εταιρικής της ταυτότητας.

Το εργοστάσιο της VW στην Μπρατισλάβα κατασκευάζει τα μεγάλο SUV του ομίλου, όπως τα Touareg και το Audi Q7. Ως εκ τούτου η VW θα επωφεληθεί από σημαντικές συνέργιες από την κατασκευή του Cayenne στην Σλοβακία, όπου το εργατικό κόστος είναι χαμηλότερο.

Ο κ. Muller υποστήριξε πως για τους πελάτες ο σημαντικός παράγοντας είναι ότι όλα τα οχήματα της Porsche θα συνεχίσουν να σχεδιάζονται στην Γερμανία και σημείωσε πως στον όμιλο της VW όλα τα εργοστάσια πληρούν τα ίδια κριτήρια.

Οι πωλήσεις της Porsche σημείωσαν άλμα 15% την περασμένη χρονιά στα 162.000 οχήματα, αποφέροντας πολλά κέρδη στην VW.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v