Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή φρουράς στον όμιλο Μέρντοχ

Οι γιοι του Ρούπερτ Μέρντοχ επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην αυτοκρατορία του πατέρα τους.

Αλλαγή φρουράς στον όμιλο Μέρντοχ

Σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα στην αυτοκρατορία που δημιούργησε έλαβε ο Ρούπερτ Μέρντοχ διορίζοντας σε θέσεις-κλειδιά τους γιους του. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος Λάχλαν Μέρντοχ αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού συμπροέδρου στην 21st Century Fox και στη News Corp και ο 41χρονος Τζέιμς Μέρντοχ θα μοιραστεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από κοινού με τον Τσέις Κάρι.

Τα δύο αδέρφια είχαν παραιτηθεί από τις υψηλές θέσεις που είχαν στο παρελθόν. Ο Λάχλαν παραιτήθηκε πριν 9 χρόνια από αναπληρωτής CEO της News Corp, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αδερφός του Τζέιμς αναλαμβάνει τα ηνία. Ο τελευταίος παραιτήθηκε το 2012 από την προεδρία της News International, συνεπεία του σκανδάλου υποκλοπών. Ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ δήωλσε «πολύ ικανοποιημένος από την επιστροφή του Λάχλαν στην ηγεσία της 21st Century Fox. «Ο Λάχλαν είναι στρατηγικό και ταλαντούχο στέλεχος με πλούσια γνώση του κλάδου» δήλωσε.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ δεν συμπεριέλαβε στο νέο οργανόγραμμα την Ελίζαμπεθ Μέρντοχ, το τρίτο του παιδί από το δεύτερο γάμο του, η οποία φέρεται να είχε ασκήσει έντονη κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε η News Corp το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v