Επιτυχημένη η IPO για τη δημιουργό του Candy Crush Saga

H King Digital Entertainment πούλησε 22,2 εκατομμύρια μετοχές έναντι 22,50 δολαρίων τη μία. Το ποσό αυτό αποτιμά την εταιρεία στα $7,09 δισ.

Επιτυχημένη η IPO για τη δημιουργό του Candy Crush Saga

H King Digital Entertainment άντλησε $500 εκατ. στην αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της, μεταδίδει το Bloomberg.

Η δημιουργός του παιχνιδιού Candy Crush Saga και οι μέτοχοι Apax Partners και Index Ventures πούλησαν 22,2 εκατομμύρια μετοχές έναντι 22,50 δολαρίων τη μία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η πώληση των μετοχών στο ποσό αυτό αποτιμά την King στα $7,09 δισ.

Σημειώνεται πως το Candy Crush έχει 97 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες και αντιστοιχεί στο 78% των ετήσιων πωλήσεων της King. Tα υπόλοιπα παιχνίδια της, μεταξύ των οποίων το "Farm Heroes Saga" και το "Bubble Witch Saga" έχουν λιγότερους από 20 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Τα έσοδα της King προέρχονται από τις αγορές ψηφιακών αντικειμένων. Οι χρήστες του Candy Crush Sagaαγοράζουν επιπλέον ζωές και άλλα χαρακτηριστικά έναντι 1 δολαρίου. Οι εφαρμογές λειτουργούν σε συσκευές Ios της Αpple, Android της Google, στο Kindle της Amazon και στο Facebook.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο προσέφερε τις μετοχές με discount έναντι των ανταγωνιστών της όπως η Zynga και η Giant Interactive Group.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v