Spiegel: Αύξηση επιτοκίων ΕΚΤ εντός ενός έτους

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της του χρόνου, ως απάντηση στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Spiegel: Αύξηση επιτοκίων ΕΚΤ εντός ενός έτους

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκτιμά πως τα κόστη δανεισμού θα αυξηθούν τον επόμενο χρόνο καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια ως απάντηση στην οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με το Der Spiegel, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο.

Με την κρίση της ευρωζώνης να υποχωρεί και την οικονομία να ανακάμπτει, «μια ενεργή συνεισφορά για να ξεπεραστεί η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων θα πρέπει να αναμένεται» από την ΕΚΤ, αναφέρει το έγγραφο.

Η ΕΚΤ έχει διατηρήσει τα επιτόκια στο χαμηλό ρεκόρ του 0,25% από τον Νοέμβριο και αναμένεται να τα κρατήσει σ' αυτό το επίπεδο και στην επόμενη συνεδρίασή της, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, εν όψει της πιθανής μελλοντικής αύξησης επιτοκίων, η γερμανική οικονομία θα πρέπει εντός ενός έτους να πληρώσει περισσότερα για τις πιστώσεις της σε σχέση με σήμερα.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, τα κόστη δανεισμού θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 2% για το 10ετές bund, έναντι του 1,5% που είναι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v