Εκτός στόχου και πάλι η Γαλλία για το έλλειμμα

Σε δυσχερή θέση η κυβέρνηση Ολάντ με τα νέα στοιχεία. Η Γαλλία δεν πετυχαίνει τον στόχο για το έλλειμμα, ενώ έχει ήδη λάβει δύο επιπλέον χρόνια διορία από την Κομισιόν. Σε νέο ρεκόρ και το δημόσιο χρέος της χώρας.

Εκτός στόχου και πάλι η Γαλλία για το έλλειμμα

Ένα ακόμη εμπόδιο δημιουργείται για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς η Γαλλία έχασε και πάλι τον στόχο μείωσης του ελλείμματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έλλειμμα της Γαλλίας μειώθηκε στο 4,3% του ΑΕΠ από 4,9% τον προηγούμενο χρόνο. Στόχος της κυβέρνησης Ολάντ όμως – και δέσμευσή του προς τους Ευρωπαίους εταίρους του- ήταν να μειωθεί το έλλειμμα στο 4,1% του ΑΕΠ.

«Τα στοιχεία αυτά συνεπάγονται πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταβάλει νέες προσπάθειες αυτό το χρόνο για να τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters και συμπληρώνει: «Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση Ολάντ θα αναγκαστεί να ζητήσει περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, αίτημα που δύσκολα θα δεχθεί η Κομισιόν η οποία έχει ήδη δώσει περιθώριο δύο επιπλέον ετών στο Παρίσι».

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας άγγιξε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας το 93,5% του ΑΕΠ από 90,6% το 2012. Ο στόχος για το χρέος ήταν στο 93,4% του ΑΕΠ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v