Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iταλός ΥΠΟΙΚ: Δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού

Ο Pier Carlo Padoan τόνισε πως οι ευρωπαϊκές αρχές παρακολουθούν στενά πως εξελίσσεται ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.

Iταλός ΥΠΟΙΚ: Δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού

Oι προοπτικές για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη μεσοπρόθεσμα κινούνται κοντά στο 2% και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος αποπληθωρισμού, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan την Τρίτη. 

"Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για αποπληθωρισμό  και αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα βρίσκονται στα φυσιολογικά επίπεδα γύρω από το 2%, ο οποίος είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος για την ευρωζώνη" ανέφερε ο κ. Padoan μετά το τέλος του Ecofin. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως οι ευρωπαϊκές αρχές παρακολουθούν στενά πως εξελίσσεται η κατάσταση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο