Weidmann-Rehn: Σκληρή στάση για το έλλειμμα Γαλλίας

Η παραχώρηση περισσότερου χρόνου στη Γαλλία για την μείωση του ελλείμματος θα αποτελούσε αρνητικό παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., προειδοποίησαν οι Olli Rehn και Jens Weidmann.

Weidmann-Rehn: Σκληρή στάση για το έλλειμμα Γαλλίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Olli Rehn και ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, προειδοποίησαν την Παρασκευή ενάντια στο ενδεχόμενο να δοθεί στη Γαλλία περισσότερος χρόνος για την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα.

Όπως μεταδίδει το MNI, οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν σε συνέντευξη τους στη Frankfurter Allgemeine Zeitung πως η χορήγηση περισσότερου χρόνου στη Γαλλία θα αποτελούσε αρνητικό παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε.

"Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε μια χώρα έχει άμεσο αντίκτυπο στο τι μπορούμε να ρωτήσουμε άλλες χώρες. Αυτός είναι ο λόγος που είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρήσουμε τους κανόνες και να μην χασομεράμε" σημείωσε ο κ. Rehn.

Ο κ. Weidmann δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προσπάθειες της να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στη Γαλλία.

"Αυτό που μετράει τώρα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ερμηνεύσει αυστηρά τις υφιστάμενες συμφωνίες και να στηριχτεί σε αυτό από την γερμανική κυβέρνηση" ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Weidmann.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v