Η οικονομία της Εσθονίας θα αναπτυχθεί με πιο αργό ρυθμό από ότι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα επιδεινώσουν το outlook για τις εξαγωγές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με 2% το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,6%.
Η πρόβλεψη για το 2015 παραμένει σταθερή στο 3,5%.
«H οικονομική ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί στο 1% φέτος και στο 2% την επόμενη χρονιά, αν επαληθευτούν οι κίνδυνοι για περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αποδυνάμωσης της ρωσικής οικονομίας», ανέφερε σε συνέδριο στο Τάλιν, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.