Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Διατάχθηκε να ξαναπροσλάβει απολυμένους traders

Η γερμανική τράπεζα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο που αντιστοιχεί στους μηνιαίους μισθούς των χρηματιστών, αν δεν τους επαναπροσλάβει στις αρχικές τους θέσεις, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

DB: Διατάχθηκε να ξαναπροσλάβει απολυμένους traders

Η Deutsche Bank AG διατάχθηκε να δώσει σε τέσσερις traders, τους οποίους απέλυσε στο πλαίσιο της έρευνας για χειραγώγηση επιτοκίων Libor, ακριβώς την θέση που κατείχαν πριν, έως ότου εκδοθεί απόφαση για την έφεση που έχει καταθέσει ο οίκος για το ζήτημα.

Η γερμανική τράπεζα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο που αντιστοιχεί στους μηνιαίους μισθούς των χρηματιστών, αν δεν τους επαναπροσλάβει στις αρχικές τους θέσεις, ανακοίνωσε το δικαστήριο. Το πρόστιμο θα κατατεθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάνθηκε πρόσφατα ότι οι συνθήκες παύσης της εργασίας των traders ήταν παράνομες και η τράπεζα οφείλει να τους επαναπροσλάβει. Η εργασία των χρηματιστών ήταν να υποβάλλουν τιμές για τα επιτόκια Euribor και Swiss Franc Libor.

Κατά το δικαστήριο υπάρχουν «ενδείξεις» ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι, εσφαλμένα έλαβαν συνυπολόγιζαν επενδυτικές θέσεις σε παράγωγα, όταν αποφάσιζαν τι επιτόκια να υποβάλλουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v