Weidmann: Ετοιμη να δράσει η ΕΚΤ

Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποίησε πως οποιοδήποτε νέο μέτρο υιοθετηθεί ενέχει κινδύνους που πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά.

Weidmann: Ετοιμη να δράσει η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί για να αποτρέψει τον κίνδυνο να μείνει ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κολλημένος σε χαμηλά επίπεδα, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann. 

Προειδοποίησε ωστόσο πως οποιοδήποτε νέο μέτρο υιοθετηθεί ενέχει κινδύνους που πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Weidmann υποβάθμισε την πιθανότητα να διολισθήσει η ευρωζώνη σε ένα αποπληθωριστικό σπιράλ, αλλά τόνισε πως οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ παρακολουθούν στενά τις πιέσεις στις τιμές. 

"Θέλω να τονίσω πως ο κίνδυνος που επικαλούνται ορισμένοι για ένα καθοδικό αποπληθωριστικό σπιράλ από την πτώση των μισθών και των τιμών είναι μικρός, παρά τις τρέχουσες χαμηλές μετρήσεις" ανέφερε ο κ. Weidmann σε ομιλία του στο Βερολίνο. "Αλλά παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των τιμών και αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού" πρόσθεσε.

"Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχει κανείς κατά νου πως θα εισέλθουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα με όλα τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο τραπέζι" υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v