Weidmann: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ και επικεφαλής της Bundesbank τόνισε πως η οικονομία στην ευρωζώνη θα ανακάμψει, οδηγώντας υψηλότερα τον πληθωρισμό.

Weidmann: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού

Ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κίνδυνος γενικευμένου αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη είναι "πολύ χαμηλός".

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως η οικονομία στην ευρωζώνη θα ανακάμψει, οδηγώντας υψηλότερα τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει πως θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο πληθωρισμός μείνει σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα. Πρόσθεσε ωστόσο πως οποιοδήποτε αντισυμβατικό μέτρο νομισματικής πολιτικής χρησιμοποιηθεί, πρέπει να πληρεί πολλές προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο